В Україні оголошено «Бойкот російського кіно»

Представники громадянського руху «Відсіч» запустили ініціативу «Бойкот російського кіно». Метою є зменшення обсягу російського інформаційного продукту в Україні.

Як розповідають засновники, нова ініціатива - частина бойкоту російських товарів та послуг. За їхніми словами, бойкот кіно є «чи не найважливішим», оскільки впливає на свідомість людей.

«Цей контент переважно дуже низької якості та дуже часто містить ворожу російську пропаганду, - кажуть представники ініціативи. – Ми переконані, що засилля російських фільмів, серіалів і телепередач в Україні є цілеспрямованою російською інформаційною експансією, яку Росія розпочала давно, щоб утримати Україну в російському інформаційно-культурному полі та нав’язати українцям відповідні «цінності».

Україна нарешті має створити власний інформаційно-культурний простір, вважають активісти.

Одним із сегментів їх роботи у цьому напрямку є моніторинг програм телеканалів та репертуарів кінотеатрів, виявлення ворожої пропаганди в російських фільмах. Один із активістів руху є членом Експертної комісії з питань розповсюдження та демонстрування фільмів при Держкіно.

«Щоб продемонструвати масштаби проблеми, ми почали моніторити основні українські телеканали, - кажуть активісти, - Результати приголомшили нас самих. Виявилося, що деякі канали інколи демонструють понад 15 годин російського контенту на день».

Члени руху вважають, що в Україні слід запровадити квоти на теле- кінопродукцію з інших країн і поступово ці квоти зменшувати, а також запровадити квоти на українську продукцію і поступово їх збільшувати.

Блог: Олександр Іванов бойкот кіно

Знак гривні
Знак гривні