Московський патріарх завітає до Молдови

8-10 жовтня 2011 року Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідає з Первосвятительським візитом Молдову – про це повідомив офіційний сайт РПЦ .

Нагадаємо, що за визначеннями ідеологів Російського православ’я та відповідно до неодноразових заяв самого Кирила – Молдова, як і Україна, відноситься до т.з. «Русского мира». При цьому в Молдові, наразі, існують дві паралельні православні митрополії: російська та румунська. Обидві претендують на своє ексклюзивне право вважатися «канонічною», проте цей конфлікт може були розв’язаний або за їх взаємної згоди, або на Всеправославному Соборі всіх православних церков.

Відповідно до графіка візиту, патріарх Кирило прибуває до Кишинева ввечері 8 жовтня. Після прибуття він відвідає кафедральний собор на честь Різдва Христового, в якому 9 жовтня проведе Божественну літургію. Також планується низка офіційних церемоній з покладанням квітів та візити до педіатричного відділення Республіканського онкологічного інституту та Куркинського чоловічого монастиря. Заплановані й зустрічі патріарха з представниками політичного керівництва країни.

Проте, раніше в молдавських ЗМІ проходила інформація, що влада республіки відмовилась прийняти лідера Російської православної церкви на державному рівні. Після цього візит було дещо скорочено та скасовано відвідування Гагаузької автономії та Придністров’я.

Слід відзначити, що попередній закордонний візит Кирила був до Буковини, яка разом з Молдовою тривалий час знаходилась в межах Молдавською (Русо-Влахської) митрополії у складі Вселенського Константинопльського патріархату.


Русский мир

Блог: pbest релігія окупація молдова Церква

Знак гривні
Знак гривні