Росія намагається вплинути на Оскар - цькує фільми про її бомбування Сирії та про допінг (ТРЕЙЛЕРИ)

Росія намагається вплинути на результати голосування Американської академії кіномистецтва, яка визначає переможців престижної премії Оскар.

кадр з фільму "Ікар" про допінг у російському спорті

Відзначається, що Москва намагається запобігти завоюванню Оскара двома документальними фільмами, «які їй не подобаються», – йдеться в матеріалі New York Times.


МАТУШКА-РОСІЯ НАЛЕТІЛА НА ОСКАРИ

Один із незручних для Росії фільмів – це «Останні люди в Алеппо» сирійського режисера Ферас Файяда. Фільм зображує місто Алеппо після бомбардування російських літаків і героїзм рятувальних груп під назвою Білі шоломи.

Режисер скаржиться на те, що він неодноразово піддавався атакам тролів у соцмережах, і вважає, що російська кампанія має на меті дискредитувати його фільм в очах американських кіноакадеміків.

Крім цього, групу сирійських волонтерів, яка допомагала під час зйомок, на російському ТБ називають «подільниками терористів», які нібито планують «провокацію з використанням хімічної зброї» в Сирії.

Друга документальна стрічка – "Ікар" – розповідає про державну програму допінгу в Росії.

Її режисер Браян Фогель був змушений чотири рази міняти розташування продакшн-студії, використовувати одноразові телефони і постійно переховувати головного персонажа – колишнього главу російського антидопіногового агентства Григорія Родченкова через спроби стеження і загрози життю.

За матеріалами Зік, New York Times, трейлери з ютуба

скандал росія кіно сирія війна спорт

Знак гривні
Знак гривні