Можемо: у Дніпрі створили пішохідну вулицю європейського типу (ФОТО)

Реконструкція вулиці Короленка – це перший крок у створенні нового пішохідного каркаса у міському центрі. У цивілізованому світі міста давно роблять комфортними для пішоходів, але Дніпро, як і будь-яке пострадянське, постіндустріальне місто, довго розвивалося в іншій парадигмі.

4.jpg

Про це пише видання Хмарочос.

Міста у нас віддавали пріоритет автомобілям, і всі тенденції розвитку транспортної системи міста передбачали забезпечення комфорту саме для них. Ставлення до вулиць, як до автомобільних артерій збереглося й сьогодні. Останніми роками ми почали змінювати парадигму та намагатися зробити місто комфортним передусім для пішоходів. Не лише для їхнього транзиту, а й для відпочинку.

1.jpg

Оновлена вулиця Короленка стала першим подібним простором. Потрібно було знайти архітектурні та дизайнерські рішення, які б показали містянам, що колишня проїжджа частина передається їм для соціальної активності та творчих проявів.

2.jpg
3.jpg

Значну увагу приділили освітленню: у вечірній час середовище отримує новий образ, розрахований вже не на транзит. Для вулиці обрали неінтенсивне світло, яке може змінювати свій відтінок та насиченість відповідно до різних сценаріїв використання.

5.jpg
6.jpg

Докладніше в матеріалі

автомобілі місто краса майбутнє архітектура

Знак гривні
Знак гривні